قرص پردنیزولون ورم بینی
قرص پردنیزولون ورم بینی
قرص پردنیزولون 5 میلی گرم ,قرص پردنیزولون 5 میلی گرم برای کودکان,قرص پردنیزولون 5 میلی گرم برای چیست,قرص پردنیزولون 5 میلی گرم در بارداری,قرص پردنیزولون 5 میلی گرم چیست,قرص پردنیزولون 5 میلی گرم در دوران بارداری,قرص پردنیزولون 5 میلی گرمی
در این مطلب از سایت جسارت به عوارض و بهترین زمان مصرف قرص پردنیزولون 5 میلی گرم می پردازیم. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
توضیحاتی در مورد قرص پردنیزولون
قرص پردنیزولون به لاتین Prednisolone را با نام کورتونها میشناسیم. این دارو برای مواردی مثل درمان بیماریهای کبدی و یا التهابات شدید به کار میرود.توصیه اکید ما این است که بیماران داروها را سرخود مصرف نکنند و به صرف اینکه این دارو مشکل فرد دیگری را حل کرده پس برای من هم مناسب است اقدام به مصرف نکنند. پردنیزولون حاوی کورتون است و حتما باید تحت نظر پزشک مصرف شود و داروخانه ها هم اغلب داروهای حاوی کورتون را بدون نسخه به بیماران نمیدهند و نیاز به نسخه پزشک و دستور مصرف پزشک است.پردنیزون بسیاری از وضعیت های مختلف از جمله اختلالات آلرژیک، بیماری های پوستی، کولیت اولسراتیو (التهاب زخمی شونده روده بزرگ ) ، آرتریت، لوپوس، پسوریازیس، و یا اختلالات تنفسی را درمان می کند. اگر شما یک عفونت قارچی را در هر نقطه از بدن خود دارید، نباید پردنیزون را مصرف کنید. درمان استروئیدی می تواند سیستم ایمنی بدن شما را ضعیف کند و باعث سهولت ابتلای شما به دریافت یک عفونت شود. اجتناب از بودن در نزدیکی افرادی که بیمار هستند و یا عفونت دارند . هرگز یک واکسن “زنده” حالی که از پردنیزون، استفاده می کنید، دریافت نکنید. اگر شما دچار تنگی نفس، درد شدید در قسمت فوقانی معده، مدفوع خونی یا مدفوع قیری رنگ، افسردگی شدید، تغییرات در شخصیت و یا رفتار، مشکلات بینایی، یا درد چشم شدید، سریعا به پزشک خود اطلاع دهید. شما نباید استفاده از پردنیزون را به طور ناگهانی متوقف کنید. دستورالعمل دکتر خود را، در مورد کاهش تدریجی دوز دنبال کنید.در هنگام مصرف این دارو باید از چه مواردی اجتناب کنم؟ اجتناب از نوشیدن الکل یا نوشیدنی های الکلی در هنگام مصرف این دارو. اجتناب از بودن در نزدیکی افرادی که بیمار هستند و یا عفونت دارند. با دکتر خود تماس بگیرید. اگر شما با موارد مبتلای به بیماری آبله مرغان یا سرخک، مواجهه پیدا کرده اید برای درمان پیش گیرانه (پروفیلاکسی ) به پزشک خود مراجعه کنید. ابتلای به این بیماری ها می تواند جدی و یا حتی منجر به مرگ در افرادی که در حال استفاده از یک استروئید هستند، شود. هرگز یک واکسن “زنده” را در حین استفاده از این دارو دریافت نکنید. پردنیزولون، می تواند خطر اثرات مضر یک واکسن زنده را افزایش دهد. واکسن های زنده شامل سرخک، اوریون، سرخجه (MMR)، روتا ویروس ، حصبه، تب زرد، آبله مرغان، زوستر (زونا)، و واکسن آنفولانزا است.
قرص پردنیزولون چیست
پردنیزولون (Prednisolone) جزو دستهای از داروها است که به آنها استروئید یا کورتیکواستروئید میگویند. این داروها در بین مردم به کورتون هم معروف هستند. پردنیزولون مانند دیگر استروئیدها مانع از ترشح موادی در بدن میگردد که موجب بروز التهاب میشوند. پس پردنیزولون یک داروی ضدالتهابی است. این دارو انتشار سریع در عضلات کبد، پوست، رودهها و کلیهها دارد. در کبد متابولیزه میشود و عمدتا در ادرار دفع میشود. علاوه بر این پردنیزولون برای درمان جایگزینی در نارسایی غده فوق کلیوی استفاده می شود. این دارو همچنین در درمان علامتی اختلالات آلرژیک التهابی و در جهت سرکوب کردن سیستم ایمنی استفاده میشود. متیل پردنیزولون در هیپرپلازی مادرزادی غده فوق کلیه، ادم مغزی و بیماریهای روماتیسمی نیز مؤثر است.
مشخصات قرص پردنیزولون
پردنیزولون (به انگلیسی: Prednisolone) رده درمانی: گلوکوکورتیکوئید اشکال دارویی: آمپول٬ قرص است
موارد مصرف قرص پردنیزولون
پردنیزولون دارای خواص ضدالتهابی و اثر سرکوب دستگاه ایمنی بدن را دارد. پردنیزولون کمک میکند تا تورم، قرمزی، خارش، و واکنشهای حساسیتی کاهش یابند. همچنین در درمان بیماریهای گوناگونی مانند نفروتیک٬ آسم، آرتریت، مشکلات پوستی، حساسیت شدیدکاربرد دارد.این دارو باید بعد غذا مصرف شود. درهنگام مصرف این دارو باید مصرف سدیم کم شود ومصرف پتاسیم افزایش پیدا کند. آرتریت بیماریهای خونی سرطان اختلالات کبدی، کلیوی و ریوی برخی بیماریهای چشمی حساسیت و آلرژیهای شدید اختلالات ناشی از سیستم ایمنی
مکانیسم اثر قرص پردنیزولون
مکانیزم ان به این گونه است که پردنیزولون با پیوند غیر قابل برگشت به گیرندههای گلوکوکورتیکوئید نوع آلفا و بتا عمل میکند. گیرندههای گلوکوکورتیکوئید نوع آلفا و بتا تقریباً در سراسر بافتهای بدن وجود دارند. اگر شما به پردنیزولون حساسیت دارید، و یا اگر شما یک عفونت قارچی در هر نقطه از بدن خود دارید، نباید از این دارو استفاده کنید. درمان استروئیدی می تواند سیستم ایمنی بدن شما را ضعیف کند و باعث سهولت ابتلای شما به دریافت یک عفونت شود و یا باعث بدتر شدن عفونتی که در حال حاضردارید، شود. با دکتر خود در مورد هر بیماری یا عفونت شما در عرض چند هفته گذشته تا به حال، اطلاع دهید.
مقدار مصرف قرص پردنیزولون
این دارو از راه خوراکی به راحتی جذب میشود. اوج اثر قرص پردنیزولون طی حدود یک الی دو ساعت حاصل میگردد. به منظور مصرف این دارو در ابتدا مقدار ۱۰ الی ۲۰ میلیگرم در روز و در صورت شدت یافتن بیماری میزان مصرف آن به ۶۰ میلیگرم در روز افزایش مییابد. بهتر است دارو در هنگام صبح و بعد از صبحانه مصرف شود. توجه: به شما توصیه میشود تا دوز داروی خود را به بیش از دوز تجویز شده برای شما افزایش ندهید. این کار شما را مستعد عوارض جانبی ناخواسته این دارو میکند. همچنین به شما توصیه میشود تا داروی خود را بدون مشورت با پزشک خود قطع یا کاهش ندهید. قطع ناگهانی این دارو ممکن است موجب بدتر شدن بیماری زمینهای شما گردد. همچنین ممکن است به دنبال قطع ناگهانی این دارو دچار علایمی نظیر ضعف، کاهش وزن، تهوع، درد عضلانی، سردرد و گیجی گردید.
عوارض جانبی قرص پردنیزولون
عوارض گوارشی، بثورات جلدی٬ پوکی استخوان، افزایش فشار خون، واکنشهای آلرژیک، عفونتهای موضعی یا سیستمیک، سندرم کوشینگ، ادم، آتروفی بافتی، زخم یا خارش در محل تزریق، علائم التهاب و تاخیر در بهبود زخمها، تهوع٬ افزایش وزن سریع و اختلالات قاعدگی در زنان،معده درد
نکاتی در مورد مصرف قرص پردنیزولون
از عوارض مصرف پردنیزولون چاقی است. متاسفانه عدهای از افراد تحت تاثیر اطلاعات نادرست از این دارو برای چاق شدن خود استفاده میکنند و موجب بروز عوارض زیادی مانند پوکی استخوان و سیاه شدن سر استخوان ران برای خود میگردند. این دارو میتواند موجب افزایش سطح قند خون شما و بدتر شدن بیماری دیابت شما گردد، بنابراین در صورتی که به دنبال مصرف این دارو دچار علایم قند خون بالا نظیر افزایش دفعات ادرار و همچنین افزایش مصرف مایعات شدید به پزشک خود مراجعه کنید. اگر به پردنیزولون حساسیت داشته و یا اگر در هر جایی از بدن عفونت قارچی دارید نباید از پردنیزولون استفاده کنید. این دارو هنگامی که همراه سایر داروهای رقیقکننده خون از قبیل کلوپیدوگرل، وارفارین، کلگزان و انوکساپارین مصرف میشود میتواند احتمال خونریزی ناشی از آنها را افزایش دهد. بنابراین در مصرف این دارو با داروهای رقیقکننده خون محتاط باشید. در صورتیکه تحت استرس قرار بگیرید نیاز بدن شما به آن بیشتر میشود. در این موارد باید مصرف پردنیزولون را به پزشک اطلاع دهید. مصرف طولانی مدت این دارو میتواند شما را مستعد پوکی استخوان نماید. بنابراین مصرف مکملهای حاوی ویتامین D و کلسیم و مصرف محصولات حاوی آنها نظیر لبنیات و سبزیجات با برگ تیره بسیار توصیه میشود. مصرف پردنیزولون موجب ضعیف شدن دفاع ایمنی بدن شما میشود. مصرف این دارو موجب میشود شما زودتر دچار بیماری عفونی شوید و یا اگر عفونتی در جایی از بدن دارید شدت آن بیشتر شود. بنابراین از تماس نزدیک با افرادی که بیماری عفونی واگیردار دارند اجتناب کنید. مصرف قرص پردنیزولون در دوران بارداری تنها در صورتی مجاز است که جایگزینی برای برای آن وجود ندارد و مصرف آن الزامی است چراکه میتواند برای جنین عوارضی به همراه داشته باشد. در صورتی که شما حین استفاده از این دارو باردار شده اید یا قصد بارداری دارید، موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید و با وی درباره مصرف این دارو مشورت نمایید. برای مصرف این دارو در دوران شیردهی نیاز به مطالعات بیشتر وجود دارد با این حال مصرف آن در این دوران توصیه نمیشود و منع مصرف دارد.اگر موارد زیر را داشتید، به پزشک خود اطلاع دهید : تاری دید، درد چشم، و یا دیدن هاله در اطراف چراغ؛ تورم، افزایش وزن سریع، احساس تنگی نفس؛ افسردگی شدید، احساس شادی یا غم شدید، تغییرات در شخصیت و یا رفتار، تشنج؛ مدفوع خونی یا قیری رنگ، سرفه خونی؛ پانکراتیت (درد شدید در قسمت فوقانی معده و گسترش به پشت، تهوع و استفراغ، ضربان قلب سریع). سطوح کم پتاسیم در خون (گیجی، ضربان قلب ناهموار، تشنگی شدید، افزایش ادرار، ناراحتی پا، ضعف عضلانی و یا احساس لنگی)؛ فشار بالا و خطرناک خون (سردرد شدید، تاری دید، وزوز در گوش خود، اضطراب، سردرگمی، درد قفسه سینه، تنگی نفس، ضربان قلب ناهموار، تشنج).
مصرف قرص پردنیزولون در بارداری و شیردهی
– در صورت بارداری ،اقدام به بارداری یا شیردهی به پزشک خود اطلاع دهید.
نحوه مصرف قرص پردنیزولون
– مصرف دارو را دقیقا مطابق دستور پزشک مصرف نمایید . – در صورتی که پردنیزولون یک نوبت در روز تجویز شده باشد ، بهترین زمان مصرف آن صبح ها بعد از صبحانه می باشد . – بهتر است پردنیزولون همراه یا پس از غذا مصرف شود زیرا مصرف غذا به کاهش عوارض گوارشی ناشی از این دارو کمک می کند . – قرص های روکشدار با عنوان ( Enteric Coated ) به صورتی طراحی شده اند که داخل روده باز می شوند لذا می توانید آن ها را قبل یا پس از غذا مصرف نمایید . اما لازم است جهت جلوگیری به آسیب روکش، این قرص ها بطور کامل بلعیده شوند و از جویدن یا خرد کردن آنها خودداری شود . همچنین مصرف داروهای معده و شربت های ضد اسید معده با این نوع قرص ها باید حداقل ۲ساعت فاصله داشته باشد . – برخی از قرص های پردنیزولون را می توان در آب حل نمود لذا در صورتی که با بلع قرص مشکل دارید ، در مورد حل کردن دارو از داروساز خود مشورت دریافت نمایید . – طول درمان با این دارو باتوجه به شرایط و بیماری شما کوتاه مدت یا بلند مدت می باشد . لذا مصرف دارو را تا زمانی که پزشک توصیه کرده است ادامه دهید . – در صورتی که درمان با این دارو بیش از ۳ هفته برای شما تجویز شده باشد ، قطع ناگهانی آن می تواند عوارضی در بر داشته باشد . لذا قطع دارو باید زیر نظر پزشک و به صورت تدریجی انجام شود . _در صورت فراموشی یک نوبت دارو بلافاصله آن را مصرف نمایید اما از دوبرابر کردن مقدار دارو در یک نوبت جداً خودداری نمایید.
عوارض قرص پردنیزولون
با وجود این که مصرف این دارو برای بسیاری از بیماری ها حیاتی می باشد و فواید آن برای بیمار بیشتر و ارزشمندتر است، اما عوارض دارویی متنوعی نیز می تواند با مصرف این دارو ایجاد شود که در صورت عمل به توصیه های پزشک و داروساز خود و پیگیری های منظم می توانید آن ها را کنترل نمایید . – عوارض گوارشی مانند دل درد ، سو ٔهاضمه یا تهوع با مصرف کورتیکواستروئید های خوراکی بسیار شایع می باشد که با مصرف دارو همراه یا پس از یک وعده غذایی سبک و پرهیز از غذاهای پر چرب و پر ادویه می توان آن ها را کاهش داد. اما در صورتی که تهوع و استفراغ ادامه دار باشد و استفراغ محتوی خون باشد حتماً باید به پزشک خود مراجعه نمایید . – تغییر در خلق و خو و رفتار ، خصوصاً در ابتدای درمان ممکن است رخ دهد.در مورد افکار و نگرانی های خود با پزشکتان و یا مشاورتان صحبت نمایید . – در صورت اختلال در خواب ، احساس گیجی، ابتلا به عفونت ، ضعف ماهیچه ای ، خستگی و قاعدگی نامنظم حتماً با پزشک خود صحبت کنید . – مصرف طولانی مدت پردنیزولون نیاز به پیگیری های مناسب ، انجام آزمایشات خونی ، استخوانی و… به صورت دوره ای دارد تا بتوان از عوارض ناخواسته ی مصرف طولانی مدت این دارو ها جلوگیری کرد یا آنها را کنترل نمود لذا در صورتی که این دارو طولانی مدت برای شما تجویز شده است ، ارتباط خود با پزشکتان را قطع نکنید. -افزایش وزن یکی از عوارض شایع مصرف کورتیکواستروئید ها می باشد که اتفاقاً برخی سودجویان از آن در داروهای چاق کننده استفاده می کنند یا بصورت مستقیم جهت افزایش وزن توسط افراد استفاده می شود اما باید بدانید که این افزایش وزن در واقع ناشی از ورم و افزایش مایعات بدن می باشد و طبیعتاً ماندگار نمی باشد ضمن اینکه مصرف این دارو برای افزایش وزن،سایر عوارض کورتیکواستروئید هامانند پوکی استخوان و ضعف ایمنی را نیز در بر دارد .
مصرف قرص پردنیزولون در کودکان
تجویز قرص پردنیزولون به کودکان زیر سه سال اکیدا ممنوع است و برای کودکان بالای سه سال با دوز بسیار کمتر زیر نظر پزشک مصرف دارو بلا مانع است و انجام میشود. این تجویز با توجه به وزن، قد و سن کودک صورت میگیرد.
قطع ناگهانی قرص پردنیزولون
قطع ناگهانی پردنیزولون باعث کمبود ناگهانی این ماده در بدن و التهاب مجدد میشود؛ در این حالت ناراحتیهای التهابی بروز مجدد مییابد از این جهت قطع ناگهانی دارو توصیه نمیشود.
بیشتر بخوانید : قرص پرگابالین ♥ قرص پاراستامول ♥ قرص پنتوپرازول ♥ قرص پانادول ♥ قرص پروژسترون
- ۹۷/۰۹/۲۸